Balıkçılar Karadeniz Bölgesinde En Fazla İlgi Gören Balık Çeşitlerini Açıkladı

Balık ülkemizde önemli geçim kaynaklarından biri ve gerek sağlık açısından gerekse lezzetiyle çok önemli bir besin kaynağı.

Karadeniz adeta balık cenneti bölgelerimizden olup yeni gelişmeler Karadeniz’de en fazla ilgi gören balık çeşitlerini ortaya koydu.

Karadenizli balıkçılar bu sezonun geçtiğimiz sezonlara nazaran yeterince hareketli olmadığından dert yanıyor. Özellikle bilinçsiz avlanmanın denizleri adeta kuruttuğunu kaydeden balıkçılar, Karadenizli insanların en fazla hangi balıkları tükettiğinde açıkladı.

Karadeniz’de en fazla ilgi gören balıkların başında hamsi gelirken aynı zamanda mezgit, palamut, istavrit gibi balıklar da hamsiyi takip ediyor. Öte yandan palamut bu sene epey az yakalanabildi. Vatandaşların palamuda olan yoğun ilgisi ise palamut yerine başka balık satarak adeta dolandırıcılık yöntemi sergileyen balıkçıları da ortaya çıkardı. Bununla ilgili geçtiğimiz günlerde bir haber yapmıştık.

Karadenizli balıkçılar genel olarak çok sayıda çeşitte balık getirmeye çalışıyor ancak bunlardan yalnızca bazıları çok ilgi görüyor. Aynı zamanda balıkçılar vatandaşların genellikle kiloluk balık almak yerine yarım kilo kadar balık aldığını ifade ediyorlar. Bu durumda çeşidin önemi artabiliyor çünkü vatandaşlar genellikle yarım kilo bir balıktan yarım kilo diğer balıktan olmak üzere iki farklı çeşitte balık satın alıp farklı lezzet tatmayı seçiyor. Ancak seçimler genellikle istavrit, palamut, hamsi, mezgit gibi bilindik balıklar arasında oluyor. Balıkçıların ortak kanısı Karadenizli vatandaşların genel olarak farklı çeşitte balık almaktan çekindikleri yönünde.

Netice itibariyle Karadeniz bölgesinde halk hamsi, istavrit, mezgit, palamut dışındaki balıkları pek tercih etmiyor. Karadenizli balıkçılar genel olarak talebin düşük olduğunu ancak çeşidin fazla olduğunu da belirtirken palamut temininde ise sıkıntı yaşanıyor..

Şu an güncel hamsi fiyatları 15 -20 TL arasında değişirken hamsi bu fiyatıyla en ekonomik balık konumunda. Öte yandan istavrit ve mezgit balıkları da kilosu 20 liralık fiyatlarıyla epey uygun.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.