Boy Yasağına Uymayan 53 Ton Balığa El Konuldu

İstanbul’da yapılan balık denetimleri sırasında boy yasağına uymadığı anlaşılan 53 ton kadar balığa el konuldu. Yetkililer adeta ceza yağdırdı.. 

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Gürpınar Su Ürünleri Hali’ne denetime gidildi.

Denizde yapılan denetimler esnasında kaçak ve ruhsatsız balık avcılığı olup olmadığı konusu tespit edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü,  İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortak denetiminde pek çok vakaya rastlandı.

3 teknede yapılan denetimlerde balık bulunmazken bir teknede bulunan ve su ürünleri ruhsat tezkeresinin süresi dolan 2 balıkçıya 1000’er TL para cezası kesildi.  Denizde yapılan denetimlerin ardından iş halleri denetlemeye geldi ve ekipler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde bir denetim gerçekleştirdi.

Yapılan denetimler sınırında yasal sınırlara uymayan 53 ton kadar balığa el konuldu. Yasal boyun altında olduğu tespit edilen 3 bin 750 kasa istavrit, 32 kasa hamsi, 99 kasa kefal, 21 kasa lüfer, 2 kasa turna, 30 kilo köpek balığı, 1 kasa ahtapota el konuldu ve aynı şeylerin tekrarlanmaması için cezalar verildi.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, evrak kontrolleri sırasında yeşil ruhsat ruhsatlarına, balıkçılık teknelerinin geçerlilik sürelerine, elektronik seyir defterlerine, su ürünlerinin kanunda belirtilen ebatlarda satılıp satılmadığına bakıldığını belirtti. Yeni kanunla 635 lira ile 5 bin lirasında olan cezaların 5 bin lira ila 50 bin arasına çıkartıldığını ifade eden Karaca, el konulan su ürünlerinin yem fabrikalarına satıldığını, satılamayanların ise hayır kurumlarına bağışlandığını söyledi.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.