Dalgıçlardan İnsanlığa Örnek Olacak Hareket

Dünya üzerindeki insan nüfusunun giderek artması ve teknolojinin büyük oranda gelişmesiyle birlikte artık dünya iyice insanlığın hakimiyetine girmiş durumda. Ekolojik denge iyice bozuldu ve insanoğlu artık diğer canlılara yaşam alanı tanımamaya başladı.

Pek çok canlı insanlığın her yeri ele geçirme ve doğaya zarar verme dürtüsü nedeniyle nesli tükenme tehlikesi altında yaşıyor. Bazı canlılar her şeye rağmen şehir hayatına dahi tutunabilmiş durumda ancak bu canlıların bile zaman zaman büyük sorunlar yaşadığını, sıklıkla hayatlarını kaybettiklerini görüyoruz. Örneğin kediler ve köpekler sürekli arabaların altında kalıyor ve martılar da sürekli plastik ve türevi maddelerden dolayı hayatlarını kaybediyor.

Her şeye rağmen doğayı ve hayvanları korumaya çalışan insanlar da var. İstanbul Boğazı, martıların yoğun olduğu bölgelerden biri ve bir martının yaşadığı talihsizlik karşısında orada bulunan iyi niyetli bir dalgıç grubu tarafından kurtarıldı. İstanbul Boğazında balık avlamak isterken gagasına olta ucu takılan bir martının denizde mahsur kaldığı görüldü. Martının sudan yükselemediğini, çırpındığını gören dalgıçlar botuyla birlikte ona doğru yöneldi. Dalgıçlar gagasına olta ucu takılan martıyı kurtarmayı başardı ve martı tekrar uçtuğunda büyük bir sevinç yaşandı.

İnsanlığın adeta ölmediğini gösteren olay cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.