Hamsi Fiyatları Gerçekleşen Fırtınalar Nedeniyle Yükseldi

Balıkların fiyatları hava koşullarına bağlı olarak zaman zaman değişebilmekte. Çünkü balıkçılar bazen kötü hava koşullarından dolayı normalde olduğundan çok daha az balık yakalayabilmekte.

Son günlerde ülkemizi etkisi altına alan fırtına nedeniyle balık fiyatlarında ani bir artış meydana geldi. Erdek’te hamsi balığı kilosu 10 TL’den satılmaktayken bir anda kilosu 25 TL’ye kadar yükseldi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan balıkçı Turan Çolak, balık fiyatlarındaki olumsuz değişimin nedeninin hava değişimi olduğunu, aynı zamanda çeşitliliğin az olmasının da havaların kötü olmasında önemli bir etken olduğunu belirtti.

Denizlerde her geçen yıl balık çeşitliliği daha da azalıyor ve bu durum denize açılan balıkçı teknelerinin istediği avları gerçekleştirememesine  neden oluyor. Balıkların sayısı ve çeşitlerinde kıtlık devam ettiği sürece de balık fiyatlarında artış yaşanmaya devam edecektir.  Balon balıklarının sayısının artması, bilinçsiz avlanma yöntemleri ve denizlere atılan atıklar da balık kıtlığına neden olan önemli etkenlerden.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.