İzmir’de Deniz Bilimleri Kampı Tertip Edildi

Dokuz Eylül Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Girne Amerikan Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nden akademisyenlerin ve AKD uzmanlarının katılımıyla 29 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında Deniz Bilimleri Kampı düzenlendi. İzmir’de gerçekleştirilen kamp etkinliğine üniversite öğrencileri katılım gösterdi.

İklim değişikliğinin deniz ekosistemine etkisini ortaya koyan ve çeşitli restorasyon yöntemlerini getiren etkinlik, AKD denizel yaşam alanlarının iyileştirilmesi, tür ve habitat izleme üzerine aktiviteleri içeriyor. İklim değişikliğinin büyük etkileri her geçen gün ülkemizi daha fazla tehdit ederken dünya genelinde de büyük bir risk anlamı taşıyor. Dolayısıyla atılan yeni adım oldukça önemli.

Değişen Avrupa Denizlerinde Denizel Ekosistem Restorasyonu Proje Sorumlusu Vahit Alan yaptığı açıklamada Gökova Körfezi’nde yürütülen MERCES projesi ile gerçekleştirilen çalışmaların, kıyısal alanlardaki iklim değişiklikleri ve insan faaliyetlerinin denizel alanlardaki etkilerinin hızla arttığıyla ilgili olarak ipuçları vermekte olduğunu, bu etkilerin gelecek yıllar için türlerin devamlılığı, biyoçeşitlilik üzerindeki olumsuz etkilerin azaltılması amacıyla işe yarayacak önlemlerin alınması gerektiğini, deniz koruma alanlarında bilimsel çalışmaların gerçekleştirilmesi ve devamlılıkların sağlanmasının önem taşıdığını, bu motivasyonla gelecek yıllarda bu çalışmaları başlatabilecek veya görevlendirilebilecek araştırmacı sayısı ihtiyaçlarını gidermeye yardımcı olmak üzere Deniz Bilimleri Kampını organize ettiklerini belirtti.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.