Kasım Ayında Denize Girilir Mi? Artık Giriliyor

İstanbul’da vatandaşlar havaların sıcak olmasını fırsat bilerek denize giriyor. Kasım ayında deniz keyfi yapan vatandaşlar, İstanbul’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkları fırsata çevirmek istedi ve denize girdi.

İstanbul Bebek sahilinde pek çok vatandaş kendisini sulara attı. Denize girip güneşlenen vatandaşlar, hızını alamayarak boğaza dahi atladı. Bir vatandaşın da kilolarından kurtulabilmek için poşetin içine girip poşeti sauna yerine kullanmaya çalışması ilginç ve komik görüntüler oluşturdu.

Komik ancak trajikomik bir durum

Aslına bakarsanız İstanbul gibi bir şehirde Kasım ayında havaların hala sıcak olması korkutucu bir durum. Kasım ayında hava sıcaklıkları İstanbul’da 23 24 dereceleri buldu ve denize girilecek kıvama geldi. Pek çok vatandaş çıkardığı kışlıkları kullanmıyor. Hala tişört veyahut ince gömleklerle üşümeden gezebiliyorlar ve hatta az önce haberini yaptığımız gibi denize girebiliyorlar.

Ekolojik denge insanlık için son derece önemli bir konu ve küresel ısınmanın giderek daha da tehlikeli bir hale geldiği ortada.

İzmir’de ve Ankara’da da- durum farklı değil

Türkiye’nin nüfusu yüksek bir diğer illeri olan Ankara ve İzmir’de de an önce bahsettiğimiz normallerin üzerinde hava sıcaklığı durumu söz konusu. Özellikle Ankara’nın bu ay içerisinde son günlerde normale nazaran oldukça sıcak olması dikkat çekti.

İzmir’de de insanlar montlarını tekrar bir kenarı attı. Yalnızca bazı günlerde kısmi yağışlar söz konusu oluyor. Onun haricinde hava genel itibariyle son derece sıcak ve önümüzdeki günlerde sıcaklığın 25 dereceyi dahi bulacağı tahmin ediliyor.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.