Milyonlarca Yavru Balık Üretilerek Denizlere Kazandırılacak

Denizlerin balıklar açısından çeşitliliği ve bolluğu gün geçtikçe daha fazla tehlikeye giriyor. Balıkların sayısında ve çeşitliliğinde azalma meydana geliyor. Bu durum hem ekonomi hem ekolojik denge açısından sorun anlamına geliyor.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü, balık üretimine yönelik önemli bir hamlede bulundu.Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü tarafından ekonomiye bu yıl içerisinde 10 milyon balık kazandırılacak.

Enstitü tarafından alınan kararla birlikte enstitü bu yıl içerisinde 10 milyon kadar yavru balık üretiminde bulunacak. Balıkların üretimi için Beymelek Dalyanı’ndan alınan anaçlar kullanılacak. Bu anaçlar enstitü havuzlarında aylarca yüksek proteinli yemlerle beslenmekte ve sonrasında yumurta alınmakta. Alınan yumurtalar laboratuvar ortamında lavraya dönüştülerek bir süre sonra üretim havuzlarına alınmakta. Üretimler 2 bin 500 metrekarelik kapalı havuzlar içerisinde gerçekleştirilmekte.

Anaçlar levrek ve çupra cinslerinden seçilmekte olup bu sezon 9 milyon levrek, 1 milyon çupra yavru balık üretiminde bulunulacak. Bu üretim sayısının özel sektörden gelen taleplere göre belirlendiğini de belirtelim. Balık üretim sürecinde gerek hastalıklar gerek beslenme konusunda bilimsel çalışmalar da yapılarak devamlılık sağlanacak.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.