Diş Lekelerinden Kurtulmanın Yolları

Diş lekeleri nedir? Diş lekelerinden kurtulmanın yolları nelerdir konuları merak edilmekte olup, diş lekesi, özellikle sigara kullananlarda oldukça sık görülür. Belli bir yaştan sonra ortaya çıkabilen diş lekeleri, ergenlik döneminden itibaren de görülebilir. Öncelikle diş lekelerinin çıkması, lekenin dişe ne kadar nüfuz ettiği ile doğrudan ilişkilidir. Eğer diş lekeleri çok köklü ise, aşağıda vereceğimiz yöntemleri uygulamak yerine mutlaka bir hekime gözükün. Diş lekelerini çıkarmak adına internet ortamında çok fazla içerik var ancak bu içeriklerin pek çok kısmı bilimsellikten uzak. Diş lekesinin nasıl çıkarılacağına dair en etkili yöntemlerden birisi ise kaliteli, bunun için özel üretilmiş olan diş macunlarını kullanmaktır.

Diş macununu yeteri kadar sıkıp dairesel şekilde doğru biçimde dişinizi fırçalamaya özen gösteriniz. Ve özellikle de gün aşırı günde en az iki defa dişler fırçalanmalı. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra bir saat kadar bir şey yemeyiniz ve özellikle de sigara tüketmeyiniz. Sigara, kahve, çay gibi gıdalar aldığınızda ise ağzınızını kısa süre sonra çalkalayınız.

Bu arada diş fırçalamanın lekeleri tamamen gidereceğini düşünmeyin. Diş fırçalamanın yüzde yüz bir etkisi olmayacağı gibi, eğer doğru diş macunu tercih edildiyse en azından diş lekelerinin daha da artması önlenecektir. Ancak diş lekelerinin çıkabilmesi için dişlerinize yardımcı olmanız da gerekir. Sigara oranını, kahve, çay, ve daha pek çok lekeleri tetikleyici maddeleri azaltmayı deneyebilirsiniz. Dişlerinizi 6 ayda bir iyi bir doktor aracılığıyla temizleyin. Böylece tartar oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Diş lekelerinin yeniden oluşmaması veya var olan lekelerin daha kötüye gitmesi için titiz davranmalı, dişlerinize iyi bakmalısınız.

Diş ağrıları neden oluşur?

Diş ağrıları mükemmel giden bir gününüzü bir anda mahvedebilir. Bunun için diş ağrıları insanların korkulu rüyası olmaktadır. Diş ağrıları çeşitli sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir. Bunlar genellikle diş iltihaplanmaları, diş kırıkları, diş çürükleri, diş eti kanamaları ve bazı hastalıkların dişlerinize etki etmesi üzerine ağrı başlar.

Diş ağrıları akşam saatlerine doğru ortaya çıktığı için genellikle uzman hekimler tarafından yardım alamazsınız. Bunun için diş ağrısına ne iyi gelir sorusu hakkında önceden bilgi sahibi olmalısınız.

  • Diş ağrıları ile karşılaştığınız zaman dişlerinizi fırçalamalısınız.
  • Dişlerinizin arasında kalan yemek artıkları nedeni ile ağrı yapabileceği için diş ipi yardımı ile aralarını temizlemelisiniz.
  • Pamuk üzerine birkaç damla karanfil yağı döktükten sonra ağrıyan diş bölgenize bastırabilirsiniz.
  • Ağrıyan diş bölgesi üzerine ezeceğiniz sarımsağı sürebilirsiniz. Ağrınızı bir süre size hissettirmeyecektir.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.