Saç Yağlanmasının Nedenleri ve Önleme Yöntemleri

Saç yağlanmasının nedenleri nelerdir ve saç yağlanması nasıl önlenir?

İlk olarak saç yağlanmasının nedenlerine değinelim ve akabinde saç yağlanmasının nasıl önleneceği ile ilgili olarak bilgiler verelim:

Saç yağlanmasının sebepleri ile ilişkili söylenebilecek şeyler olarak; Saç yağlanmasının kanıtlanmış pek çok sebebi bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi genetik özelliklerdir. Saç yağlanması genetik özelliklere bağlı olarak daha yaygın olabilir. Saçları tırnakla kaşımak deride yağlanmaya sebep olur. Tırnakla temas olmasa dahi elin fazla değmesi bile saçları daha çabuk yağlandırır. Saç yağlanmasının önemli sebeplerinden bir başkası saçların çok sık yıkanması ve kullanılan şampuanların nitelikleri olarak gözlemlenebilir. Saç yağlanması için kimi uzmanlar saçı ıslatmadan önce şampuan kullanılmasını, ardından duruladıktan sonra tekrar bir kez daha şampuan kullanıp tekrar arınıncaya kadar durulanmasını önerirler.

Saçın Çabuk Yağlanmasını Önleme Yöntemleri

Saç yağlanmasının önlenmesi hususunda yapılabilecek şeyler esasen sınırlıdır. Saç yağlanması genetik bir unsurdur ve özellikle yılın bazı dönemlerinde daha fazla meydana gelebilir. Saçlarda yağlanma normal bir durumdur fakat çok yağlanması hususunda çeşitli çözümlemeler sunulabilir.

Saç yağlanmasının önlenmesi hususunda yapılabilecek en doğru şey kullanıcının kendi saç yapısını tanıması ve buna uygun formüller geliştirmesidir. Doğru şampuan ile bakımın önemi büyük olmakla birlikte doğru yıkama tavsiye edilir. Saçları çok kirlenen, çok yağlanan kişi en az iki durulama yapmalıdır ve saçının iyi köpürdüğünden emin olmalıdır. Saçları tırnakla temas etmeden parmak uçlarıyla uyarılmalıdır. Saç yağlanmasını daha da görünür ve kaşıntılara gebe olur şekle getiren en önemli etken saçların tırnakla kaşınması, diplerinin yolunması, derinin koparılmasıdır. Saça elini çok fazla temas edip özellikle tırnak ile kazınılmasından kaçınılmalıdır.

 

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.