Balıkçılar Bilinçsiz Avlanmaya Karşı Tepki Gösterdi

Av sezonunun kapanmasına artık çok az bir zaman kala Balıkesir’deki balıkçılar bilinçsiz avlanmaya adeta isyan edercesine açıklamalar yaptı.

Balık mevsimi hususunda değerlendirmede bulunan tecrübeli balıkçılar, bilinçsiz avlanma sebebiyle balıkçılığın sonunun geldiğini ifade etti.

Balıkesir Çardaklı’da geçimini balıkçılık yaparak sağlayan esnaf, bilinçsiz avlanma sebebiyle balık sıkıntısı çektiklerini belirtti. Var olan balığın fiyatlarının çok yüksek olduğu, vatandaşın balıklara olan ilgisinin azaldığı kaydedildi. Sındırgı’da yaşayan balıkçı Mehmet Uzun, av yasağının bitmesine çok az bir zaman kala sezon ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Açıklamasında balık sezonunun bu sene de durgun olduğunu ifade eden Mehmet Uzun, bilinçsiz avlanma nedeniyle bu sene denizlerde adeta balık olmadığını, büyük balıkların tutulması, küçük balıkların salınması gerekirken küçük balıkların tutulduğunu, balık olmadığı için fiyatların çok pahalı olduğunu, geçtiğimiz yıl ise balıkların ucuz olduğunu fakat bu sene balık olmadığından fiyatların pahalı olduğunu ve bu yüzden de balıklara ilgi gösterilmediğini beyan etti.

Balıkesir’de bir balıkçıda çalışan Veli Aşık da bilinçsiz avlanmadan dert yandı. Balıkesir’in balık sezoununu çok kötü geçirdiğini belirten Aşık, şu an sardalye mevsimi olmadığını ancak insanların acımasız olduğunu ve önüne gelen balığı yakaladığını, hala balık avının trolllerle yapıldığını ve deniz dibinin adeta kazındığını, bu şekilde devam ettiği taktirde önümüzdeki sene daha da kötü bir sezon geçireceklerini belirtti.

Netice itibariyle Balıkesir’de balık sezonu kötü geçiyor ve balıkçıların pek çoğu bilinçsiz avlanmadan dolayı husursuz ve bir şeylerin değişmesini bekliyor.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.