İzmir Bile Buz Kesti! En Soğuk Günlerinden Birini Geçiriyor

Türkiye’nin en yüksek nüfusa sahip üçüncü ili olarak kabul edilen İzmir, bu gece kendi nezdinde 2020 yılının şu ana kadarki en soğuk gecesini geçirecek. İzmir’de hava sıcaklığı an itibariyle 1 derece olup gecenin ilerleyen saatlerinde -5 dereceye kadar inecek. Hissedilen sıcaklık daha da düşük olacak.

İzmir yılın en soğuk dönemlerinden birini geçiriyor. Gün itibariyle sıcaklık değerleri 7 derecenin üzerine çıkmazken, günün farklı saatlerinde ise sıcaklık 0 ve 0’ın altında olarak seyrediyor. Hali hazırda ilde sıcaklık 1 dereceye kadar inmiş durumda ve gecenin ilerleyen saatlerinde -4 hatta -5 derece sıcaklığın görülmesi bekleniyor.

Denizel iklimin hakim olduğu İzmir’de sıcaklıklar genellikle kış aylarında dahi sıfırın altına nadiren inmekte. Ancak şu sıralar kış iyice etkisini gösterdi ve özellikle bu hafta sonu İzmir adeta buz tuttu. İzmir’in çevre illerinde, özellikle Balıkesir’deki dağlarda yoğun kar yağışı ve fırtına etkisi dikkat çekti. Ege Bölgesinin kıyı kentlerinde nadiren görülen sert hava koşulları önümüzdeki birkaç gün daha devam edecek. Sonrasında sıcaklıklar hızlı bir şekilde artış göstermeye başlayacak.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.