Yapay Zeka Artık Denizlerde Daha Fazla Yer Bulacak

Yapılan yeni çalışmalar yapay zekanın denizde daha fazla yer bulmasına yönelik olup bu hususta yapılan yeni bir konferans dikkat çekti. İşte haberimize dair detaylar…

Marine Learning Alliance yani MLA kuruluşu, alanında dünyanın en büyük deniz kuruluşlarından biri olarak kabul edilmekte olup, MLA ile birlikte Bilim ve Teknoloji Ensitüsü, BAU Global ve Deniz Mühendisliği ortaklığında İngiltere’de yeni bir konferans gerçekleştirildi.

Yapılan konsferansta önemli konulara değinildi. Bu konular genel olarak denizcilikle alakalı olup gemi kiralama sözleşmelerine, yeni nesil denizcilik sistemine, siber araştırma tekniklerine, optimizasyon ve otonomi takımlaşmasına ve benzeri konulara ilişkindi. Yapılan konferansta özellikle de yapay zeka vurgusu dikkat çekti.

BAU Global Başkanı ve BM Eğitim ve Araştırma Ensitüsü Danışma Kurulu Üyesi Sn. Enver Yücel tarafından yapılan açıklamada yapay zeka ve sanal güvenlik ile ilgili olarak bilgi almak maksadıyla harika bir ortam oluşturulduğunu, BAU Global olarak eğitimde yapay zekayı geliştiren önemli çalışmalar yaptıklarını, yapay zekanın denizcilik sektörüne getirdiği imkanları bildiklerini ve uzaktan eğitim sistemini daha da geliştirebilmek için kendi yapay zeka eğitim platformlarını geliştirmeyi umduklarını, bu doğrultuda çalışacaklarını ifade etti.

Yapay zeka her alanda olduğu gibi denizcilik hususunda da mühim ve yapılan bu konferans, yeni atılımları da beraberinde getirecek gibi gözüküyor.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.