Okyanus Kirliliğine Dikkat Çekmek İçin Soğuk Havada Suya Girdiler

Belçika’da Ostende sahil kendinde Avrupalılar, okyanusların temiz tutulması konusuna dikkat çekmek amacıyla 1987 yılından beri her yıl belli günlerde soğuğa aldırış etmeden suya giriyor. Gerçekleştirilen etkinliğin ismi Nieuwjaarsduik olup bu sözcük Yeni Yılda Dalış anlamına geliyor. Yeni Yılda Dalış etkinliği her yıl Ocak ayının başlarında gerçekleştiriliyor.

Bu yıl da yine Ostende sahip kentinde toplanan binlerce kişi, hem okyanusların temiz tutulmasına dikkat çekebilmek hem de eğlenebilmek için soğuk suya girdi. Çok soğuk bir havada dondurucu suya girenlerden pek çoğu daha girer girmez soğuğa daha fazla dayanamayarak suyu terketti. Bazıları ise uzun süre suda kalmayı tercih etti ve dondurucu soğuğa aldırmadan eğlendi.

Etkinliğe katılanların arasında çocukların ve yaşlıların olması da ayrıca dikkat çekti. Orada toplanan insanlar suya girmeden önce bir süre sahil kısmında ısınma hareketleri yaptı ve ısınma sırasında ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Herkes artık saat 15.00’ı bekliyordu ve saatler 15.00’ı gösterir göstermez binlerce kişi yaklaşık 200 metre mesafeden suya doğru koşmaya başladı ve birden suya girdiler.

 

Yetkililer gerçekleştirilen etkinlik sırasında can kaybı olmaması adına sahile 6 ambulans yolladı ve ambulanslar herhangi bir soruna karşı hazır olarak bekletildi Aynı zamanda suya girenlerin boğulmasını önlemek ve diğer olası olayların önüne geçmek için alanda polis ve can kurtaran da görev yaptı.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.