Palamut Alırken Dikkat! Palamut Yerine Tombik Satılıyor

Son zamanlarda bazı esnafların palamut yerine tombik sattığı ortaya çıktı. Vatandaşlar tombik balıkları ile palamut balığını ayırt edemediği için palamut diye tombik alıyor.

Balık günümüzün en önemli besin kaynaklarından biri. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan balık eti insanlar için bire bir. Ancak balık alırken dikkatli olmak gerekiyor.  Palamut balığı bu yıl ağlarda çok az görüldü. Bazı esnaflar ise bu durumu ilginç bir fırsata çevirdi. Palamut yerine tombik balıklarını satıyorlar ve halk bunlar arasındaki ayrımı tam olarak yapamadığı için palamut zannedip tombik satın alıyor.

Yeni balık sezonu 1 Eylül 2019’da başladı ancak yeni balık sezonunda palamut kıtlığı yaşandı. Palamut avlamak isteyen balıkçılar genelde eli boş döndü. Bu durum ilginç bazı sahnelere neden oldu. Palamut bulamayan bazı esnaflar palamuda epey benzeyen ve özel ilgisi bulunmayan bir insanın ayırt etmesi çok güç olan tombik balıklarını palamut diye satmaya başladı.

Tombik balıklarının fiyatı çok daha ucuz iken palamut etiketiyle daha yüksek fiyattan satılıyorlar. Vatandaşın tuzağa düşmemek için dikkat etmesi gereken bazı noktalara bulunuyor.

Palamut ile Tombik Nasıl Ayırt Edilir?

Palamut balığında diş olur. İlk olarak balığın dişine bakarak tombik ile palamut balığını ayırt edebilirsiniz çünkü palamut balığının dişleri varken tombik balığı dişlere sahip değildir. Dolayısıyla dişi bulunmayan bir balık palamut olamaz.

Benekleriyle da ayırt etmek mümkündür. Zira palamudun üzerinde yatay çizgiler vardır ancak tombik benekli bir yapıya sahiptir. Palamut eti daha beyaz olur. Tombik balıklarının eti ise siyah yapıda olup lakerda  olarak değerlendirilmektedir. Dolayısıyla iki balık arasında hem görünüş hem lezzet farkı vardır.

Fotoğrafta üst kısımda yer alan balık palamut balığı, alt kısımda yer alan balık ise tombik balığıdır..

Palamut
Palamut Balığı

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.