Şırnak’ta Eksi 18 Derecede Balık Avlıyorlar

Şırnak Beytüşşebap’ta vatandaşlar geçimlerini sağlayabilmek için eksi 18 derecede Habur Çayı’na gidip ağ atıyor.

Balıkçılık bazen çetin kış koşullarında dahi avlanmayı gerektiriyor. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde vatandaşlar, gece vakitlerinde ağ atıyor ve sabahın ilk ışıklarında ağlarına düşen balıkları toplamaya gidiyor. Elbette bu hava şartları nedeniyle bir hayli zor oluyor.

Şırnak Habur Çayı’nda balık avlamaya giden vatandaşlardan Lokman Gökçe yaptığı açıklamada yıllardır balıkçılık mesleğini yaptığını ve geçimini bundan sağladığını, bazen hiç balık yakalayamadığını bazen de çok yakaladığını, kış aylarında balık tutmanın daha güzel olduğunu çünkü bereketinin fazla olduğunu, çocuklarıyla birlikte bu işi yaparak hayatlarını idare ettirdiklerini, bazen 40 kilograma yakın balık tuttuklarını bazense hiç tutamadıklarını belirtti.

Eksi 18 e kadar düşen sıcaklık derecelerinde balık tuttukları için üşüdüklerini ancak işlerinin bu olduğunu belirten balıkçı Lokman Gökçe, karlı havalarda çok soğuğun olduğunu ve böyle zamanlarda balıkların suda daha fazla dolaştığını, bu yüzden de avların genellikle başarılı geçtiğini söyledi.

Lokman Gökçe ifadelerinde yakalanan balıklar arasında ufak balıklar olduğunda geri saldıklarını, yalnızca büyük balıkları alıp sattıklarını da ayrıca belirtti.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.