Deniz Motoru Tamirciliği Hakkında Bilgiler

Bu yazıda deniz motoru tamirciliği mesleği hakkında bilgilere yer verilecek, deniz motoru tamircisi ücretleri ve pek çok unsura daha değinilecektir.

Deniz motoru tamirciliği, deniz araçlarının etkin ve güvenli bir şekilde çalışabilmesini sağlayabilmek adına aracın motor bölümünün bakımını ve tamirini gerçekleştirmekte olan meslek grubudur. Genel olarak marinalara yakın yerlerde servis açarlar ve bu servis ağları ile hizmet göstermektedirler.

Özellikle tekne veya yata sahip olan kişilerin iyi bir deniz motoru tamircisi bulması önem arz etmekte olan bir unsurdur. Deniz taşıtlarının su üzerinde hareket etmesi için motorlar kritik bir öneme sahiptir. Motorların bakımlarının düzenli olarak gerçekleştirilmesi, deniz aracının bozulmaması ve doğru performansı gösterebilmesi açısından önemlidir.

Deniz motorlarının bakımı nasıl yapılır?

Deniz motoru bakımında; Filtre değişimi, yağ değişimi, valf ayarı gibi rutin batkım işlemleri yapılır ve bunun yanı sıra motor tamircisinin ihtiyaç duymakta olduğu diğer unsurlar da uygulanabilir.

Deniz motoru tamircilerinin görevleri:

  • Bakım
  • Arızanın teşhisi ve onarımı
  • Gerektiğinde parça değişimi
  • Performans iyileştirmesi yapma

Bu dört unsur deniz motor tamircilerinin temel görevleridir. Bunların yanı sıra deniz taşıtının sahiplerine danışmanlık da yapabilirler. Mesela motor bakımı ve performansına ilişkin olarak bilgiler verip tavsiyede bulunurlar. Mesela gemi veyahut tekne sahiplerine motorlarının daha uzun ömürlü olabilmesini sağlamak için neler yapması gerektiği konusunda tavsiyeler verebilirler.

Deniz motoru tamircileri genel itibariyle denizcilik sektöründe yer alan, bu bağlamda denizcilik ile ilgili geniş bir bilgi ve birikime sahip olan kişilerden oluşmaktadır.

Deniz motoru tamircilerine hangi saatlerde ulaşılabilir?

Bireysel olarak bu işi yapan tamircilere telefonu olduğu taktirde her zaman ulaşabilirsiniz ancak servis olarak , kurumsal olarak çalışan işletmelere ulaşabilmek için genellikle saat 09 ile 18.00 saat aralığını kullanmanız gerekir. Çünkü çoğu servise saat 18.00’dan sonra ulaşmak mümkün olmamaktadır.

Deniz Motoru Bakım ve Tamir Fiyatları Ne Kadar?

Fiyatlar sürekli olarak değişiklik göstermekte olduğundan, özellikle enflasyonist ortamda deniz motoru bakım ve tamir fiyatlarını net olarak bildirmek mümkün olmamaktadır. Deniz motoru tamir fiyatı, bir dizi faktöre bağlı olarak değişkenlik göstermekte olup, tamir edilmesi gerekmekte olan motorun yapısı, arızanın ciddiyeti ve işin yapılacağı yer gibi faktörlere göre değişmektedir. Şu an bakım ve tamir fiyatları ortalama 700 TL seviyesinden başlamakta, duruma göre daha yüksek fiyatlandırmalar söz konusu olabilmektedir.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.