Denizde neden kramp girer?

Denizde neden kramp girer ve yüzerken neden kramp girer sorularının cevapları merak edilmekte olup, Kramp en basit tabirle istemsiz kas kasılmaları olup, bilinçli kasılmalar beyin kaslara gevşeme sinyali gönderdikten sonra meydana gelirken, istemsiz kasılmalarla ortaya çıkan krampta ise sinyaller bilinçli hareketlerdeki gibi kesin değildir. Bu da kasılma ve ağrı süresinin uzamasına neden olan bir unsurdur.

Bir kasa kramp girdiğinde dokununca hissedilebilecek bir sertleşme söz konusu olur. Kramplar birkaç saniye veya birkaç dakika sürebilir. Sürenin uzaması acının artmasına neden olur. Kramp girmesine en fazla neden olan unsur kasların yoğun olarak kullanılması, gevşemeye , dinlenmeye fırsat verilmemesi halinde meydana gelen durumlardır.

Aşırı yorgunluk hissi krampı takip edebilir ve alışılmadık bir pozisyonda uzun süre oturmak da yine bacağa kramp girmesine neden olabilir. Genellikle ani bir dönüşten veya yüzme sırasındaki ani tekme hareketlerinden dolayı kramp girmesi ile de karşılaşılmaktadır. Kramp yüzme sırasında oldukça yaygın olarak karşılaşılan şikayetlerden biridir.

Kaslarınızdaki esnekliğin korunması için gerilme hayati öneme sahiptir. Bu nedenle yapılacak ağır aktivite öncesinde iyi bir ısınma antrenmanı gerçekleştirilmesi, ani kramplara karşı etkili olacaktır.

Kas krampları, yüzme kariyerleri boyunca rekabetçi yüzücüler tarafından yaşanan ortak bir durumdur. Bir yüzücünün bol su içmesi çok önemlidir (Sudayken ne kadar terlediklerini fark edemedikleri ve suyun az tüketilmesi krampı tetiklediği için) ve uygulanacak tedbirlere rağmen kramp girme olasılığı su içerisinde her zaman bulunmaktadır. Bu yüzden özellikle boyunuzu geçen bölgelerde yüzmekteyseniz kramp girdiğinde sakin kalmalı ve ne yapacağınızı bilmelisiniz.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.