Muhabbet Kuşunun Strese Girdiği, Depresyonda Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet Kuşunun Strese Girdiği, Depresyonda Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Muhabbet kuşları belli zamanlarda keyifsiz, sıkıntılı görülebilir. Bunun nedeni strese girmesidir.

Muhabbet Kuşları Neden Strese Girer?

Stres kaynaklarının birden fazla nedeni olabilir. Birinci sebebi tek bakılan bir kuş ise yeterli ilgi gösterilmemesidir. Bu durum  yalnız hissetmesine ve böylece strese girmesine neden olabilir.

Eğer çift kuş bakıyorsanız ikisinden birinin ölmesi nedeniyle diğer kuş strese girebilmektedir.

Yavru yumurtalı muhabbet kuşları bulunuyorsa ve sürekli yuvalığa dokunuyorsanız muhabbet kuşunuz strese girebilir.

Yine yuvalıkla alakalı olarak dişi ve erkek muhabbet kuşunda sürekli olarak arka arkaya kuluçka dönemi yaptırmak hiç dinlenme payı vermeden kuluçkaya yatrımak muhabbet kuşlarında strese neden olmaktadır.

Kuşların anlaşamaması, sürekli kavga etmeleri de strese neden olmaktadır.

Kuşların Strese Girdiği Nasıl Anlaşılır?

Daha az yemlenir ve daha az su içer. Genellikle çok hareketsiz olurlar ve sürekli olarak tüylerini kabartırlar. Eğer iştahsızlık ve hareketsizlik daha da uzun süre sürer ve ileriye giderse o halde ölümcül bir tehlike meydana gelebilir. Dolayısıyla stresini engellemek için çözüm yöntemlerine başvurulmalıdır.

Muhabbet Kuşunun  Stres Kaynağını Ortadan Kaldırma Yöntemi

Farklı , vitamin değeri yüksek ve ona zararlı olmayan bazı yiyecekler verebilirsiniz. Ortamından rahatsız olduğunu düşünüyorsanız ortamını değiştirin. Örneğin anlaşamadığı bir kuş ile birlikte bulunuyorsa onu farklı bir kafese almayı deneyebilirsiniz.

Bazen kuşun iyi beslenememesinin nedeni doğru yemi vermiyor olmanız da olabilir. Aynı zamanda suluğunu zaman zaman çıkarıp güzelce temizlemeniz gerekmektedir.

Bonus Bilgi :

Muhabbet kuşlarının stres kaynaklarından birisi de çok sevdiği bir oyuncağı kafesinden ayırmış olmanızdır. Dolayısıyla özellikle çok sevdiği bir aynası varsa ve onu aldıysanız strese girebilir. Bu gibi durumlarda yapmanız gereken şey aynı oyuncağı mümkünse geri koymak veya kafese benzer ve daha güzel bir oyuncak yerleştirmektir.

 

3 Comments Yorum Yaz

  1. Anonim dedi ki:

    Benim muhabbet kusum öldü.onu kendi evimdeyken çok iyi bakmıştım.yazliga getirdiğimde oturma odasında kal di arada balkona alıyorduk.sinek ilacından bir de benle aynı ortamda bulunmaya alisikti .ilac aldik vitamin verdik iyilesirken kafasini carpti cok üzgünüm .hastalandiklarinda kafesini kapatmak gerekiyormus

  2. . dedi ki:

    mehaba benim 2 sorum var 1. biz tatile gitmeyi düşünüyoruz fakat kuşumuzu götüremeyiz bir yakınımıza bırakacagış bırakcagımız kişiyi tanıyor ona alışık fakat onun evini tanımızyor biz geri dondugumuzde bize küser mi? 2. kuşumu aldığımızda ele alışıktı 55 günlüktü aldığımızda uçabiliyordu şu an da ele alışık elimize geliyor fakat kendini sevdirimiyon ne yapalilirm veya bir nedeni varmıdır

    1. Emre BEY dedi ki:

      1- Yakınınızın kuşu bulunduracağı ortam tedirgin olmayacağı bir ortam olursa sorun olmaz muhtemelen. Kafesi yerde veya yere yakın pozisyonda tutmamasını öneririm kuşlar alçakta iken kendilerini güvende hissetmeyebilir. Yakınınızı tanıdığını söylediniz yakınınız onunla sıklıkla ilgilenirse küsmeyecektir.
      2- Daha biraz erken sabırlı olmakta yarar var ve ani el hareketleri yapıyorsanız tedirgin olup o yüzden de ısırıyor olabilir. Kuşlar gagalarının alt yan kısımlarını yani yanak bölgelerinin hafifçe kaşınmasından çok hoşlanır fakat kuyruk bölgelerine veya kanatlarına dokunulmasından haz etmezler bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz dokunmak istediğiniz zaman kuyruk, kanat bölgelerine dokunmayın yanak bölgesini hafifçe kaşımaya çalışın.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.