Dalgalı denizde nasıl yüzülür? İşte tekniği

Dalgalı bir denizde yüzmek duru denizde yüzmekten çok daha zordur. Özellikle yüzmeyi yeni yeni öğrenen arkadaşlar için tavsiye etmemekteyiz. Çünkü bir kişinin dalgalı ve akıntılı bir suda boğulma ihtimali normalinden çok daha fazladır.

Dalgalı bir denize karşı yüzmek kişinin daha fazla enerji kaybetmesine neden olacaktır. Özellikle de dalgaya karşı yüzüyorsa hem çok daha az mesafe katedecek hem de çok daha fazla yorulacaktır. Dolayısıyla dalgalı denize karşı yüzmek konusunda kararlı olan birinin ilk önce bunu göz önüne alması gerekir. Kramp girme ihtimali veyahut bir ağa takılma, bir kayaya çarpıp yaralanma ihtimali de göz önüne alınmalı, yüzmeye başlamadan önce bu tür olaylar yaşamanız halinde ne yapmanız gerektiği aklınızda olmalıdır. Tedbir oldukça önemlidir zira özellikle dalgalı bir denizde yüzmenin şakası yoktur.

Dalgalı suda yüzmenin aslına bakarsanız belli bir stili yoktur ancak işin teknik kısmında söyleyebileceğimiz en önemli şey başınızı daima yukarıda tutmanız ve dalganın yüzünüze vurduğu anda panik yapmamanızdır. Bir kişi dalgalı denizde daha fazla su yutacaktır ve denizin tuzlu suyu özellikle tuzluluk oranı çok yüksek ise kişinin midesini bulandırabilir. Bazı yüzücüler su yuttuğu anlarda gerek midesini kötü hissetmesinden gerekse öğürme ihtiyacı hissetmesinden ötürü daha çok panik olmaktadır. Su yutmamak adına doğru anda nefes alın ve nefes almak için ağzınızı değil burnunuzu kullanın. Doğru ritmi yakalayabilmeniz oldukça önemli. Dalga yüzünüze çarpmadan hemen önce veya sonrasında derin bir nefes alıp birdahaki dalgalara karşı hazırlıklı olun ve bir yandan da yüzüşünüze belli bir tempo içerisinde devam edin.

Eğer yüzme konusunda yeniyseniz ki bu yazıyı okuduğunuza göre büyük olasılıkla yenisiniz. O halde dalgalı bir suda boyunuzu geçecek bir noktada yüzmekten kaçınmalısınız. Bu yukarıda bahsettiğimiz önerileri boyunuzu geçmeyen bir noktada uygulamanız ve kendinizi test etmenizde yarar var. Sağlıcakla kalın.

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.