Kuşadası Ücretsiz Plajlar 2022

Kuşadası ücretsiz plajlarını merak ediyor iseniz , şimdi bahsedeceğimiz plajlardan yararlanabilirsiniz. İçeriğimizde Kuşadası’nda yer almakta olan ve şu an ücretsiz olarak kullanma imkanınızın bulunduğu plajlara ve onların öne çıkan özelliklerine maddeler halinde değindik.

Kuşadası Ücretsiz Plajlar Listesi 2022 :

  1. Sevgi Plajı
  2. Kadınlar Plajı
  3. Kuştur Plajı
  4. Papaz Hamamı Plajı
  5. Yılancı Burnu Plajı
  6. Güvercinada Plajı
  7. Uzun Plaj
  8. Yeşil Plajı
  9. Şehiriçi Halk Plajı

Sevgi Plajı

Bu plaj Kuşadası’nın en uzun plajlarından biri olarak bilinmekte olup, Dilek Yarımadası Milli Park’a yakınlığı ile de bilinmektedir. Davutlar mevkiinde yer alan bu plaj, tertemiz bir denize ve oldukça büyük bir plaja sahip olması ile yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktalarından biri olarak bilinmektedir.

Yaz sezonunda kalabalıktır ancak uzun bi plaj olmasından dolayı genelde yer bulmakta sorun yaşanmamaktadır. Kuşadası Gençlik Festivali’ne de ev sahipliği yapmakta olan plaja dünyanın dört bir yanından misafirler de gelmektedir. Girişi ücretsiz olan plajda şezlong kiralayabileceğiniz işletmeler bulunmakta olup, tuvalet, duş, soyunma kabini gibi hizmetler de sunulmaktadır.

İnce kumlu bir plaj olan Sevgi plajının deniz suyu ılıktır ve denizi sığdır. Böylece çocuklu aileler için de uygun bir yapıda olan plajda gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabilmek mümkün olmaktadır. Sevgi Plajı’nda piknik de yapılabilmekte ve sevdiklerinizle beraber eğlenceli vakit geçirebilmektesiniz. Plaj civarında marketler bulunmaktadır ve koşu yoluna sahiptir. Aynı zamanda kamp alanı ve otopark gibi ücretli hizmetlerin de sunulduğunu belirtelim.

Kuşadası Ücretsiz Plajları 2022

Sevgi Plajının Öne Çıkan Özellikleri :

  • Ücretli otopark, şezlong ve şemsiye hizmetlerinin olması,
  • WC, duş, soyunma kabinleri v.b. temel hizmetlerin olması,
  • Uzun ve ünlü bir plaj olması,
  • Çocuklu ailelere göre olması,

 

Kadınlar Plajı

İsminin Kadınlar Plajı olmasının nedeni, Kadınlar Denizi Mahallesi’nde yer almasıdır ve aynı zamanda Osmanlı zamanında plaja sadece kadınların alınmasıdır. Şehir içerisinden kalkan minibüs ile ulaşım sağlanabilen plaj genelde tatil sezonu boyunca kalabalık olur. Bu yüzden sakinlik arıyorsanız sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak zaten ücretsiz plajların genel olarak kalabalık olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir .Elbette bunun istisnaları da bulunmaktadır.

Kadınlar Plajı, merkeze 3 kilometre kadar uzaktadır. Plajın deniz seviyesi sığdır. Böylece çocukları olan aileler için uygun sayılabilecek bir plajdır. Ancak deniz tabanı kum çakıl karışımıdır. Sahil ise ince kumlu yapıdadır. Kadınlar Plajı her ne kadar ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir plaj olsada şemsiye ve şezlong kiralamak istediğiniz zaman ücret ödemeniz gerekmektedir. Bunun yanında belediye tarafından sunulan tuvaletler ve duş halkın kullanımına açıktır. Aynı zamanda plajın uzun kıyı şeridinde pek çok otel, kafe, büfe gibi işletmeler bulunmakta olup, oraya gittiğiniz zaman yeme içme ihtiyaçlarınızı dilerseniz bu işletmeler aracılığıyla karşılayabiliyorsunuz.

Eğer Kadınlar Plajı’na gitmeye karar verdiyseniz öğle saatlerine kalmayın. Sabah saatlerinde gitmeniz yer bulmanız açısından önemlidir.  Aynı zamanda araçla gidiyorsanız aracı park etmek konusunda bir sıkıntı yaşamazsınız.

Kadınlar Plajının Öne Çıkan Özellikleri :

  • Kafe ve işletmelerin olması,
  • Çocuklar için uygun olması,
  • Otopark alanının olması,
  • WC, duş v.b. imkanların sunulmasıdır.

 

Kuştur Plajı (Pygela Plajı)

Bu plaj Kuşadası merkezden kalkan minibüsler ile 15 dakikada ulaşım sağlayabileceğiniz bir plajdır. Kuştur mevkiinde yer almakta olan plajın diğer adı Pygelo Plajı’dır. Plaj ince kumlu bir yapıya sahiptir ve denizin içerisinde de her ne kadar kumlu bir yapı bulunuyor olsada yer yer taşlara da rastlanır. Plajda belediye tarafından sağlanmakta olan tuvalet, duş, soyunma kabini v.b. hizmetler vardır. Aynı zamanda plajın arka bölümünde yeme içme ihtiyaçlarının karşılanabileceği işletmeler de bulunmaktadır.

Plajın cankurtaranı ve otopark alanı mevcut olup, böylece aracınızı nereye koyacağınız konusunda uzun uzun düşünmenize gerek kalmaz ve aynı zamanda cankurtaran sayesinde daha güvenli bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Deniz seviyesi sığdır ve bu yüzden çocuklar ile yüzme bilmeyenler için ideal yapıdadır. Fakat bu plajın deniz sıcaklığının diğer Kuşadası plajlarına göre daha düşük olduğunu, merkeze yakın olmadığı için de sakin bir plaj olduğunu belirtelim. Halka açık kısımları ve halka açık olmayan kısımları bulunmakta olan plajda şezlong ve şemsiye kiralama yapabilirsiniz.

Kuştur Plajının Öne Çıkan Özellikleri:

  • Cankurtaran olması,
  • Otopark olması,
  • Çocuklu ailelere göre olması,
  • Şemsiye – WC – duş v.b. temel ihtiyaçları sunması,
  • Sığ ve serin bir denizinin olması

 

Papaz Hamamı Plajı

Yılan Adası Koyu ve Güvercinada’nın hemen girişinde yer almakta olan Papaz Hamamı Plajı, Kuşadası’nın en sakin koylarından birinde yer almaktadır. Kalabalıktan uzak, kafa dinlemelik bir yer olan Papaz Hamamı Plajı, çevresinde çok fazla işletme olmadığından yanınızda yiyecek ve içecek götürmenizi önerebileceğimiz plajlar arasındadır. Yine de plaj civarında birkaç adet yeme içme işletmesi ve bunun yanında şezlong ile şemsiye kiralama imkanı sunulduğunu belirtelim.

Plaj aslında önceden halkın kullanımına da açık değildi ancak belediye tarafından temizlendi ve halka açık hale getirildi. Papaz Hamamı Plajı’na daha çok yabancı turistler akın etmektedir. Denizi taşlık ve kayalık yapıda olsada tertemiz ve berraktır.

Papaz Hamamı Öne Çıkan Özellikleri;

  • Duş, WC, soyunma kabini gibi temel ihtiyaçları suması
  • Şemsiye kiralama – kafe v.b. hizmetler
  • kalabalık olmayan, biraz daha kafa dinlemelik ve manzara açısından kıymetli bir yer olması
  • Kayalık ve derin olduğundan tehlikeli olması (Özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için)

 

Yılancı Burnu Plajı

Merkeze yakındır ancak sakin bir plajdır. Sessiz ve sakin bir ortamı bulunmaktadır. Güvercin Adası manzarasının çok güzel bir şekilde göründüğü bir plajdır. Oldukça etkileyici bir manzarası ve güzel bir denizi vardır. Bunun yanında plajı ile göz doldurmakta olan Yılancı Burnu Plajı, yeşil bir doğanın içerisinde etkileyici bi plajdır. Plajın ince kumlu bir yapısı vardır.

Deniz tabanı ise taş ve kum karışımı olup, deniz tabanıyla ilgili sıkıntısı ise denizkestanelerini barındırabilmesidir. Bazen fazla denizkestanesi olan denizde, rahat yürüyebilmek için deniz ayakkabı giymek daha isabetli olacaktır.

Yılancı Burnu Plajı Öne Çıkan Özellikleri:

  • Duş, soyunma kabini, WC, şezlong v.b. olanakların olması,
  • Plaj çevresinde ücretli beach yerlerinin olması,
  • Manzara ve doğa açısından etkileyici bir yapısının olması,
  • Deniz kestanelerinin bazen çok sayıda bulunabilmesi

 

Güvercinada Plajı

Güvercinada, Kuşadası’nın simgesidir ve bu yüzden ayrı bir önem teşkil eder. Güvercinada Plajı da Güvercinada içerisinde yer alır. Kayalıklardan denize girilebilen bir yerdir yani plajın kumsal alanı yoktur. Bu da onu otomatik olarak çocuklar için tehlikeli bir hale getiriyor.

Çevrede bulunan işletmeler aracılığıyla temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz plajda adanın sağ tarafında kalan restoranın merdivenlerinden denize girip yüzebilirsiniz . Ancak kayalık ve çabuk derinleşebilen yapısı nedeniyle dikkat etmeniz gerekir. Güvercinada Kalesi’ne ve dolayısıyla plaja giriş ücretsiz olup, Kuşadası’na gidenlerin uğraması gereken yerler arasındadır.

Güvercinada plajının öne çıkan özellikleri;

  • Temel ihtiyaçlar için imkanlar sunuyor olması,
  • Deniz seviyesi hemen derinleştiğinden çocuklu ailelere uygun olmaması,
  • Yüzme bilmeyenler için tehlikeli olması,
  • Yüzmenin yanında gezmek ve manzaralara eşlik etmek için en ideal plajlardan birisi olması,

 

Uzun Plaj

Kuşadası Uzun Plajı, merkeze son derece yakın olan, 12 kilometre uzunluğunda olmasıyla Kuşadası’nın en uzun plajı olarak lanse edilen bir plajdır. Ulaşımı kolay olan plaja merkezden kalkan minibüsler ile rahatça ulaşılabilir.

Tatil sezonunda bir hayli kalabalık olan plaj, ücretli ve ücretsiz denize girilebilecek çok sayıda yere sahiptir. Uzun plaj çevresinde çok sayıda kafe, market v.b. işletme bulunmaktadır.

Uzun plajın en önemli eksikliği, ücretsiz olan kısmında duş ve tuvalet gibi temel imkanların sunulmamasıdır. Araç otopark yeri ve bisiklet yoluna sahip olan plajın civarında çok sayıda bungalov ile oda konaklama yeri mevcuttur.

Uzun plajın öne çıkan özellikleri;

  • Temel ihtiyaçların ücretli olması.
  • Cankurtarana sahip olması,
  • Otopark ve bisiklet yolunun olması,
  • Kuşadası’nın en uzun plajı olması,

 

Yeşil Plajı (Green Beach)

Hem deniz tabanı hem de plajı kumlarla kaplı olan bu plaj, Kuşadası’nın küçük ve sakin plajlarından biridir. Plajda palmiye ağaçları vardır ve mavi ile yeşil güzel bir uyum ile bir araya gelmiştir. Sakin bir ortamda güneşlenmek ve aynı zamanda kafa dinleyerek denize girmek isteyenler için tercih edilebilecek olan bir plajdır. Yeşil Plajı, halk plajı olarak da hizmet vermekte olup ücretsiz olarak girebileceğiniz bir plajdır. Öte yandan şemsiye, şezlong v.b. ihtiyaçlar ücretlidir. Plajın içerisinde kafeteryalar da vardır ve yeme, içme ihtiyaçları karşılanabilir.

Yeşil Plajının Öne Çıkan Özellikleri:

  • Kum tabanlı bir deniz tabanının olması,
  • Temel ihtiyaçların sunuluyor olması,
  • Cankurtaranın, araç otopark yerinin bulunması,
  • Sakin bir plaj olması,
  • Palmiye ağaçlarının bulunması,

 

Şehiriçi Halk Plajı

Adından anlaşılabileceği üzere halk için ücretsiz olarak sunulan bir plaj olan Şehiriçi Hlak Plajı, Kuşadası Marinası’nın yanında bulunmaktadır. Geniş bir alana sahip değildir ve genelde çevredeki otellerde kalanlar tarafından kullanılmaktadır. Ancak merkezi bir konumu olması nedeniyle kalabalık bir plajdır. Engellilere sunduğu imkanlar sayesinde Engelliler Plajı ismiyle de bilinen plaj, tekerlekli plaj sandalyelerine ve rampalara yer vermektedir ve engellilerin denize rahatça ulaşabilmesini sağlamaktadır. Plaj temel ihtiyaçlar için hizmetler sunmaktadır. Sahili ve denizi kumluk yapıdadır. Ancak denizi çabuk derinleşir ve bu yüzden çocuklar için tehlikelidir.

Şehiriçi Halk Plajının Öne Çıkan Özellikleri:

  • Temel ihtiyaçları barındırması,
  • Merkeze çok yakın olması,
  • Engelliler için uygun bir plaj olması,
  • Çocuklar için uygun olmaması çünkü çabuk derinleşmesi,
  • Ufak bir plaj olması
  • Daha çok otelde kalan tatilciler için kullanılmasına rağmen kalabalık bir yapıda olması

Plajlardaki bayraklar ve anlamlarını merak ediyor musunuz? O halde bu bağlantıya tıklayarak plajlardaki bayraklara ilişkin ilginç bilgiler öğrenebilirsiniz!

Bir yanıt yazın

Ne düşünüyorsunuz? Teşekkür edin veya yorum yazın.

Yazınız ilk etapta onay aşamasına gireceğinden hemen görünmeyebilir.